top of page

Orthomoleculaire therapie

In voeding zitten de bouwstenen die ons helpen om ons lichamelijk en mentaal fit te voelen. Maar wat de ideale samenstelling is van deze bouwstenen, is voor ieder van ons verschillend.  

Binnen de orthomoleculaire therapie doen we niet aan symptoombestrijding, maar kijken we naar mogelijke oorzaken van klachten en / of het ervaren van disbalans.

 

Ervaar je klachten en wil je weten hoe voeding je hierbij kan helpen? Maak een afspraak voor persoonlijk advies. Geen mens is hetzelfde, zelfs wanneer de klachten hetzelfde zijn!

gezonde Salade

Orthomoleculaire therapie,
wat is het?

Onze darmen zijn de hersenen van ons lijf. Ze weten wat goed voor ons voor is en reageren dan ook op datgene wat je inneemt.

De orthomoleculaire behandelwijze streeft na om met de voeding zoveel mogelijk noodzakelijke en nuttige (natuurlijke) voedingsstoffen binnen te krijgen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen. Zo worden gezondheidsklachten voorkomen en bestaande gezondheidsklachten behandeld.

De term ‘Orthos’ komt uit het Grieks en betekent gezond. ‘Moleculair’ staat voor molecuul. Met de term ‘orthomoleculair’ wordt bedoeld dat gebruik gemaakt wordt van optimale concentraties van voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren en bioactieve stoffen (kruiden).

bottom of page