top of page

Waarom ik voetreflextherapeut ben geworden

Vanuit jarenlange nieuwsgierigheid ben ik aanraking gekomen met reflexologie. 

 

Voordat ik besloot om een opleiding te volgen wilde ik zelf ervaren wat deze therapie voor mij kon betekenen. Na een paar behandelingen merkte ik zoveel resultaat dat mijn interesse in voetreflexologie verder was aangewakkerd. 

Mede door deze persoonlijke ervaring heb ik mijn interesse omgezet in daden en ben in 2010 gestart met de 3 jarige hbo opleiding voetreflex plus en heb ik deze succesvol afgerond. De combinatie van de afgeronde HBO opleiding en mijn BIG registratie als verpleegkundige toont dat ik voldoe aan de Medische Basis Kenniseisen (MKB). 

Van reflexologie naar orthomoleculaire therapie

Mede door de vragen van, en ervaringen met cliënten, was de stap naar verdieping in voeding een logisch gevolg. Met de combinatie van refloxologie en orthomoleculaire therapie kan ik mensen een breed spectrum aan oplossingen voor hun klachten bieden. Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Plan vandaag nog een gesprek met me in. 

Opleidingen

Bij Total Health ben ik opgeleid tot voetreflexzone therapeut. Total Health heeft een methode ontwikkeld die uniek is, namelijk de Voetreflex Plus™. Binnen deze methode wordt een combinatie gemaakt van Chinese en westerse voetreflexologie. Dit biedt zeer veel mogelijkheden en versneld de effecten van de behandeling.

 

Naast voetreflexologie wordt gebruik gemaakt van de oorreflexzones, beenreflexzones en handreflexzones. Ook wordt stimulatie van de accupuntuurpunten toegepast. Binnen deze methode ben je verzekerd van een uitgebreide en op maat gemaakte behandeling. 

In 2017 ben ik bij Natura Foundation opgeleid tot orthomoleculair therapeut. Bij de orthomoleculaire therapie kijken we hoe voeding, beweging en suppletie effectief kunnen worden ingezet met betrekking tot het handhaven en bevorderen van een optimale gezondheid. 

Met de combinatie van deze opleidingen kan ik met mijn behandelingen jouw zelfherstellend vermogen optimaal ontwikkelen, zodat je een verbeterde lichamelijke, mentale en emotionele balans ervaart.

reflexologie Siddeburen.png
Jacqueline_edited.jpg

Zo ga ik te werk

  • Tijdens de eerste behandeling vindt een intake gesprek plaats. Jouw gezondheidsklachten, voedingspatroon en levensstijl worden in kaart gebracht. Tevens besteden we aandacht aan aandoeningen die zich in eerder stadium hebben voorgedaan. Tot slot analyseer ik de voeten op mogelijke verstoringen. 

  • Op basis van jouw doelen, wensen en leefsituatie maak ik een behandelplan, welke ik tijdens het tweede bezoek met je bespreek. Samen kijken we naar wat voor jou haalbaar is. 

  • Afhankelijk van jouw situatie, doelen en wensen maken we gebruik van de verschillende methoden binnen de voetreflexologie, orthomoleculaire voeding- en gezondheidstherapieën. 

Ben je verhinderd?

Consulten dienen op de afgesproken tijd te worden gevolgd. Bij annuleringen korter dan 24 uur voor de afspraak plaatsvindt, worden consultkosten in rekening gebracht. De zorgverzekeraar vergoedt deze kosten niet.

Er is een uitzondering voor zwangeren. Zwangere vrouwen kunnen, mits het zwangerschapsgerelateerd is, de afspraak afzeggen zonder dat er kosten in rekening worden gebracht.  

Beroepsvereniging VNRT

logo VNRT.png
  • Tarieven: door aangesloten te zijn bij VNRT, 

    voldoe ik aan de eisen van de zorgverzekeraars en kun je, indien je aanvullend verzekerd bent, mogelijk een gedeelte vergoed krijgen.

  • Wet WKKGZ: Aangezien ik lid ben van de VNRT, geregistreerd ben bij de RBCZ en aangesloten bij de SCAG, voldoe ik aan de wet WKKGZ. (Wet kwaliteit, klachten en geschillenzorg). 

 

  • Klachtenregeling: Ik doe mijn uiterste best om jou een behandeling te geven, die past bij de aard van klachten en minimaal aan jouw wensen voldoet. Toch kan het voorkomen dat je ergens niet tevreden over bent. Geef dit bij me aan, en we kijken samen naar een oplossing. Komen we er niet uit? Dan verwijs ik je door naar de VNRT, waar een klachtenfunctionaris samen met ons kijkt naar een oplossing. Wanneer dit in het uiterste geval niet lukt, wordt er contact opgenomen met de SCAG geschillencommissie. Zij zullen samen met jou de klacht in behandeling nemen en werken aan een gepaste oplossing. 

  • Privacyregeling: Het is in de wet vastgelegd dat ik jouw gegevens moet bewaren. Lees hier meer over welke informatie ik vastleg, op welke wijze ik dat doe en hoe lang ik deze bewaar. 

Samenwerkingen

image.png
image.png
bottom of page